Vlieland 2020

Eindelijk weer een bericht van de bluePassion. Onze zeilplannen voor 2020, naar de Lofoten, kunnen helaas niet doorgaan vanwege alle maatregelen rond de Coronacrisis. Veel havens in Scandinavië nog dicht en ook Engeland gaat nog niet lukken. Het plan was om via Schotland en de Shetlandeilanden naar Noorwegen over te steken.

Maar gelukkig kan er in Nederland ook heerlijk gezeild worden. De Waddenhavens zijn weer beperkt open, dus afgelopen vrijdagmiddag rond 15.00 uur vertrokken uit Lelystad richting Kornwerd. De wind was toch iets noordelijker dan voorspeld. Tot Stavoren grootzeil gevoerd met de motor bij. We moesten 2 slagen maken, maar rond 19.00 lagen we t.h.v. Stavoren. Zullen we hier naar binnen gaan of toch door naar Kornwerd? We kozen voor het laatste en konden met vol tuig prima zeilen tot de sluis. Onderweg de laatste bruine bonensoep gegeten die we van thuis hadden meegenomen. Bij de sluis legden we, na overleg met de sluiswachter, om 21.15 aan aan het remmingwerk.

De volgende dag, zaterdag 16 mei, om 06.00 uur opgestaan, we wilden vroeg door de sluis i.v.m. het tij. Om 07.00 uur waren door de sluis en zeilden we over de Boontjes richting Harlingen, beetje gesmokkeld met de motor, want we hadden stroom tegen. Maar vanaf Harlingen alles bezeild, behalve op de Blauwe Slenk, waar we 2 slagen moesten maken. En ook nog stroom mee, dat ging als een speer. ‘s Ochtends nog even met de havenmeester van Vlieland gebeld om onze komst te bevestigen. Om 11.00 uur legden we aan op Vlieland. En plaats genoeg. Van de dubbele boxen tussen de vingersteiger mag er maar 1 bezet worden. Zaterdag wat drukker en zondag vertrokken er weer veel.

Nu genieten op de Wadden van rust en zon. Nu toch een echt vakantiegevoel.  Binnenkort gaan ook de terrassen weer open, dus het gaat de goede kant op.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *