Elfstedentocht Zuid-Holland-Zeeland

Hoe anders zal dit jaar onze zeilreis verlopen? De bedoeling was om na onze verhuizing van de Gondel in Lelystad naar Parkhaven aan de oever van het IJsselmeer (Lelystad) te vertrekken. Dan na Koningsdag vanaf Vlieland naar Noorwegen te zeilen met als reisdoel: de Lofoten via de Orkney’s en de Shetlands, Zo’n 1.200 zeemijlen, een dikke 2.000 km.

De Lofoten is een eilandengroep aan de Noorse kust, boven de poolcirkel.

Alle havengidsen, kaarten (digitaal en analoog) en thermo ondergoed ingekocht. Maar toen kwam Corona en Noorwegen was één van de eerste landen die alle havens sloot. En met de bluePassion als ‘Vliegende Hollander’ boven de poolcirkel te zwerven met een beperkte hoeveelheid erwtensoep in het vriesvak…. Neen, dat is geen goed plan.

Dus een nieuw plan, plan B. Zeilen in Nederland en misschien België, als dat tegen die tijd open is. De Z-Hollandse en Zeeuwse Eilanden. Daar zijn heel veel mooie stadjes en ankermogelijkheden. Dan maken we er een Elfstedentocht van! En na afloop zien we wel of we een kruisje verdiend hebben..

Hoe druk zal het in Zeeland zijn in de maanden juli/aug in deze Corona-tijd? Dat zou weleens druk kunnen zijn. Dus voor de drukte uit in de maand juni.

Op 29 mei vertrokken we vanuit Lelystad. We proberen een verslag met foto’s hieronder te posten.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *