Ik ga op reis en neem mee………

Gestart met de voorbereidingen: kaarten, pilots, gastenvlaggetjes en nog veel meer. Gisteren op het terras van Club Port Side in Lelystad Haven uitgebreid over Noorwegen gesproken met René Vleut himself (ja, van de Vaarwijzers Oostzee). Veel goede tips gehad over mooie plekjes en leuke haventjes.  Hij adviseerde ook nog 2 havengidsen met alle havens en ankerplekjes, een aanvulling op de pilots die we al hadden. Meteen maar besteld bij Vrolijk Watersport.

René bevestigde dat, als het kan wat betreft de wind, je het beste in 1 keer zo noordelijk mogelijk moet uit zien te komen, dus we houden maar vast aan Stavanger. Als dat onverhoopt niet haalbaar is, dan eerst naar Helgoland en langs de Deense Westkust en vandaar naar Ekersund of Mandal. We gaan het zien.

En dan de voorraad, wat nemen we mee en hoeveel van alles, je kunt tenslotte daar ook alles kopen. Wel handig vinden we om wat voorraad te hebben waarmee je bv. 6 keer een maaltijd kunt bereiden. Het is toch nog een hele lijst geworden, maar we hebben gelukkig voldoende ruimte. Ik zal jullie niet vermoeien met onze boodschappen lijst. Wat ons ook handig leek om vanuit huis een paar maaltijden (pastasaus, nassi en mihoen) mee te nemen die ik thuis klaar maak en vacuüm trek, speciaal een vacumeer-apparaat aangeschaft. Later weer handig voor Sous-vide .

Verder natuurlijk wijn en bier, dat schijnt daar toch wel erg duur te zijn.

Nog 2 weken……………………………..

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ik ga op reis en neem mee………

 1. Ka says:

  Hee, leuk om te lezen! We kijken uit naar onze trip! Mag je het ruim van een jacht vullen met bier en wijn en dan Noorwegen binnen varen? Gelden niet dezelfde regeltjes als vliegen: 1L pp ofzo? Ka xx

 2. Judith says:

  Hihi, dat vacuüm meenemen van eten deden we ruim dertig jaar geleden ook al, Joke!
  Toen lieten we het doen.
  Liefs en goeie reis verder,
  Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *