Vertrek en Aankomst

Uiteindelijk hebben we besloten afgelopen woensdag 19 december al te vertrekken en niet te wachten tot vrijdag de 21ste. Vrijdag en zaterdag werd meer wind en regen voorspeld. Peter en Leonique hadden helaas verplichtingen, dus zij komen met de veerboot achter ons aan was de bedoeling, daarover later.

We vertrokkene ‘s ochtends rond 9,30 uur richting Makkum. Keurige zuidenwind rond de 20 knopen. Bij Stavoren kwam het zonnetje ook nog door. Met vol tuig ging het geweldig en rond 14.30 uur diesel getankt in Makkum en afgemeerd achter de grote haven de Vries. Meteen ook de watertanks gevuld.

De volgende ochtend rond 9.30 uur door de sluis bij Kornwerd, op de Boontjes wel wat stroom tegen, maar vanaf Harlingen vol de stroom mee, regelmatig de 10 knopen bootsnelheid aangetikt, 1 keer zelfs 11 knopen (over de grond). Ook woensdag kwam de wind uit het zuiden, 20-23 knopen. Rond 13.30 uur afgemeerd op Terschelling, nog ruim voldoende keuze aan goede ligplaatsen.

‘s Middags kregen we bericht van Peter, hij is door een zeer ongelukkige val fors geblesseerd en het is nog maar de vraag of hij in staat is om naar Terschelling te komen. We wachten af hoe hij de komende dagen herstelt.


Weekend de kerstverlichting in orde maken.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *